Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: natali123 Категория: Новини
Прочетен: 4960 Постинги: 13 Коментари: 0
Постинги в блога от Май, 2014 г.
2  >  >>
  Модните съвети на Коко Шанел, актуални и днес

"Модата е преходна, но стилът е вечен". Това са думите на легендарнатафренска дизайнерка Коко Шанел, която искрено вярвала, че красотата е в семплостта.

Ако и вие сте сред дамите, които искат да бъдат припознати като стилни, вземете предвид тези няколко съвета на Коко Шанел, които може би издават истинската формула за женственост.

imageОбожаваната малка черна рокля.

Малката черна рокля е представена през 1926 г. и с това се отдава един огромен поклон към всички жени по света. Шанел е искала да създаде рокля, която ще бъде идеална както през деня така и през нощта. Да бъде секси, разнообразна, да изглежда по-различно, щом се промени модният детайл. Ако преди Шанел черният цвят е бил възприеман за цвят на траур, след нея става класика и модна. Тя предложи на дамите собствен модел и елегантност и нежната половинка от човечеството я прие с благодарност.

Съвършената пола, покриваща коленете

Коко е смятала, че колената на дамите са грозни и затова създаде модели, които ги покриват. На пръв поглед моделите на Шанел изглеждат като че ли са направени само за работа. Полите са прави, но са невероятно елегантни.

Черно - бялата класика

Коко Шанел не е била съгласна всеки сезон да се промотират модни нюанси и смятала, че жената трябва да носи онези цветове, които и отиват. Тя е съветвала представителките на нежния пол смело да комбинират черният и белият цвят, които заедно са идеални.

Панталоните създават удобство

Коко Шанел е и първата модна дизайнерка на дамския панталон. Освен че го е създала, тя и е носила панталон още по времето, когато жените се стягали с корсети и се покривали с поли до пода. Естествено смелата и постъпка е критикувана, но много скоро мъжкият панталон се е нанесъл и в гардероба на дамите, защото предлагали удобство и свободно движение за дамите. Обикновено през деня Коко е носила панталон с по-къси крачоли в комбинация с класическата скъпа жилетка. За вечерните случаи е създавала широки панталони, с които между другото Марлен Дитрих е запомнена.

Съвършеният мъжко - дамски костюм

Коко Шанел опитва с всички мъжки дрехи - от жилетките, които носят учениците до якетата от туид. Нейната слабост са били райетата на моряците, които е украсявала с безброй перли. Според Шанел всяка жена в гардероба си трябва да има класическо сако от туид, което да може да комбинира с панталон или пола.

Якетата трябва да са меки

Първото меко яке е създадено от Шанел още през 1925 г. То е отговаряло на женската фигура и не е пречило при движение. Това е истинска революция, защото до тогава дамските якета са били много груби и неприятни за носене. Шанел предлага на дамите якета от фина коприна, удобни рамена и прави ръкави.

Без прекалено много аксесоари

Шанел е обичала модните аксесоари и като бижутерия е използвала скъпи накити. Много рядко някой е могъл да я види без наниз от перли, перли с рубини, смарагди или скъпоценни камъни, както и брошки на барети или шапки, които обичала да нахлузва до веждите. И все пак тя е съветвала дамите да не прекаляват с аксесоарите.

imageЛуксът трябва да е комфортен

Дневните и вечерни тоалети на Шанел са правени така, че да не пречат при движение. Ниските обувки, блузки без ръкави под якета, чанти с дълги дръжки - всичко това е трябвало да създаде на жената комфорт. Шанел никога не е създавала мода заради модата.

Модните в два цвята обувки

Шанел обожавала комбинацията от черно и бяло, така че нейните известни черно - бели сандали не са изненада. Коко Шанел е вярвала, че жената в такива обувки изгледа по-сексапилна, а стъпалото и по-малко.

imageПарфюмът е също толкова важен, както и дрехата

"Жената, която не слага парфюм, няма бъдеще", твърдяла Шанел. Тя съветвала жените да слагат парфюм на местата, където искат мъжете да ги целунат. И така през 1922 г. Шанел създава парфюм, който покорява милиони мъже и жени. 

 
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 243 Коментари: 0 Гласове: 0
  Не бъдете перфекционисти, това вреди на здравето

imageПерфекционизмът, независимо дали у дома или на работното място, почти винаги се разглежда като похвала.
Ново проучване показва, че това да си перфектен във всяко отношение може да донесе много повече вреда, отколкото полза на организма.

Вечното старание да изглеждаме перфектно, да се справяме отлично на работното място и следователно да бъдем повишени, да бъдем невероятни сексуални и емоционални партньори на половинките си и да възпитаваме отлично децата си са сред купищатастремежи на почти всеки човек.

Ранната смърт, болестите на червата, рязката промяна в теглото и безсъниетовървят ръка за ръка със стремежа да бъдем перфектни, а учените съветват най-много да пазим нервите и съня си.

Д-р Даниел Молнар от университета Брок в Канада е на мнение, чеперфекционизмът трябва да се разглежда като рисков фактор за заболяване по същия начин, както затлъстяването и тютюнопушенето.

"Насърчаваме стремежа на хората за академично и професионално постижение, но това е и основен фактор за много болести, инфекции и ранна смърт. Този проблем трябва да се разглежда като основен фактор за здравословното ни състояние", коментира Молнар.

Проучването показва, че двама на всеки пет американци имат склонност към перфекционизъм, а благодарение на социалните мрежи стремежът им да бъдат безгрешни става все по-голям.

Категория: Новини
Прочетен: 79 Коментари: 0 Гласове: -1
 Списание ПЕРФЕКТА – Професионалният избор за вашата красота

 

image

В новия брой:

Морската козметика – красота от дълбините
Мъж в козметичния салон?!
Психологически аспекти на пластичната хирургия 
Оперативна козметика за повече красота и съвършенство
Как да изберем хирург
Да се превърнеш в някой друг
Шер – мечтата за вечна младост
Самочувствие и изваяно тяло
Козметика с резеда
Деликатна грижа за бебешката кожа
Супер тяло за тонус и здраве
Шанс да спечелите много награди

Естетичната хирургия 
Оперативна козметика за повече красота и съвършенство

Интервю Радмила Попова

Доц. д-р Димитър Евстатиев завършва медицина през 1967 г. Работи като общ хирург в окръжните болници в Сливен и Перник и в ІV градска болница в София. През 1971 г. постъпва като асистент по пластична хирургия във ВМИ-София, сега Университетска Александровска болница. Последователно става старши асистент, главен асистент, старши научен сътрудник ІІ степен и доцент и вече 27 години е ръководител на Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към Университетска Александровска болница. Специализирал е в Русия, Чехословакия, Австрия, Германия, Испания. Председател е на Българската асоциация по пластично-възстановителна и естетична хирургия, зам.-председател на Научното дружество по пластична хирургия и изгаряния и национален консултант по пластична хирургия.

image

Доц. Евстатиев, откога съществува специалността пластична хирургия в България и какво е нивото на подготовка на нашите хирурзи? Специалността пластична хирургия беше призната в България през 1994 г. като профил на специалност от обща хирургия или от ортопедия и травматология. По-късно Министерството на здравеопазването въведе отделна специалност естетична (козметична) хирургия и естетична медицина. Според мен това е неоправдано, защото не може да се работи естетична хирургия без да се знаят принципите на пластичната и на възстановителната хирургия. Това се направи под влиянието на опита на САЩ, където се оформи отделна специалност по козметична (а не естетична) хирургия.

енденцията към отделяне на едното от другото се обяснява с това, че някои манипулации се извършват не само от хирурзи, но и от дерматолози, общопрактикуващи лекари или от общи хирурзи. Необходимо е обаче да се подчертае, че членовете на Американската асоциация на естетичните хирурзи задължително са сертифицирани пластични хирурзи.

За мен естетичната хирургия не е нищо друго, освен оперативна козметика. Това са операции, които се извършват по желание, но показанията се поставят от лекар. Много от пациентите, за съжаление, смятат едва ли не, че отиват на фризьор или козметик. Трябва да се знае, че това е сериозна медицина и както при всяка една оперативна интервенция съществуват определени усложнения и рискове, за които пациентът трябва да бъде информиран.

С новата наредба за специализациите, която е в сила след влизането на България в ЕС, признатата от ЕС специалност е пластично-възстановителна и естетична хирургия. Козметичната хирургия остана да съществува, но без да е призната от ЕС. У нас новата специализация ще бъде вече 5 години, досега беше 2 години след специалност по обща хирургия. Базите за специализация са само университетските клиники в София и Пловдив, а за изгарянията – Секцията по изгаряния и пластична хирургия в Института “Пирогов”. Въпреки, че има много хора, които се рекламират като пластични хирурзи, ние смятаме, че в интерес на пациентите е да се обърнат към някой, който има диплома, официално призната по българските закони.

Скоро имах възможността да гледам в България френски хирург, демонстриращ операция, която при нас се прави рутинно. Видях един посредствен хирург, който далеч не може да се сравнява с хирурзите, които аз познавам и с които съм работил. Нивото на тези, които са положили държавен изпит по специалността, е достатъчно високо, за да могат да работят самостоятелно. Повечето от тях са на частна практика и се занимават предимно с естетична, а не с възстановителна хирургия. В нашата клиника в Александровска болница пластичната хирургия се работи в пълен обем – както по отношение на възрастта на пациентите, като се започне от новородени и кърмачета и се стигне до хора в пределна възраст, по отношение на локализация – от космите на главата до пръстите на краката, така и по отношение на заболяванията, които се лекуват.

Каква е най-често правената естетична операция в България? Най-често се правят операциии на нос, за промяна на формата на бюста – увеличаване, намаляване или повдигане, операции на деформации на ушната мида, липосукции и подмладяващи операции или операции на застаряващото лице.

Какви са средните цени? Всеки, който се интересува от цените в нашата клиника, може да се информира от интернет страницата ни –www.plasticsurgery.a.bg. Цените в частните клиники не мога да коментирам, тъй като не ги знам. Освен това те варират в зависимост от вида на операцията и имплантатите. Цените в България по принцип са по-ниски, отколкото в западните клиники, а тези на Александровска болница смятам, че са най-ниските в цялата страна.

Какви са най-често срещаните мотиви на пациентите? Много пъти съм казвал, че когато една жена се подлага на някаква интервенция, тя трябва да го прави само и единствено заради себе си, заради собственото си самочувствие. Нито един мъж на света не заслужава такава жертва от страна на жената. Защото това е хирургична интервенция. Друг е въпросът, че когато една жена иска да промени нещо във външния си вид, трябва да го съгласува със семейството, с партньора си, да не поставя близките си пред свършен факт. За мен пациентите, които оперирам, трябва да са мотивирани само и единствено от собственото си желание – не заради друг, не заради нещо друго като кариера например, а просто заради това, че изпитват вътрешна необходимост да променят нещо в себе си. В крайна сметка в това няма нищо осъдително, защото всеки се стреми към красота и съвършенство. Както една жена сутрин прекарва определено време пред огледалото, за да се гримира, ходи на фризьор или си купува дрехи, така може да предприеме и по-радикални мерки като една оперативна намеса.

Естетичните операции не са абсолютно наложителни, не са животоспасяващи, може с тях, може и без тях. Затова, когато човек се подлага на такава интервенция, трябва да е запознат с естеството на операцията, с ефекта, който се очаква и който би се получил, както и с рисковете, които поема. Медицината не е точна наука. Един добър резултат се очаква и се предполага, но в никакъв случай не може да бъде гарантиран и всеки, който го гарантира, или не си разбира от работата, или има някакви други интереси и те са най-често комерсиални. В много случаи ме питат какъв съвет мога да дам. Когато човек идва за операция, трябва да знае точно какво иска. А аз не желая да бъркам в душата на никого и да му натрапвам моя вкус. Пациентът трябва да знае какво иска, аз трябва да му отговоря може ли това да бъде осъществено и при какви условия.

С какви документи се уреждат взаимоотношенията между клиниката и пациента? В клиниката се работи с всички документи, които се изискват за болнично лечение. Попълва се подробен въпросник, който съдържа информация за минали заболявания на пациента, приемани медикаменти, кръвопреливания, усложнения, поносимост към упойки и т.н. Пациентът подписва също и декларация за информирано съгласие за това, че е запознат с естеството на операцията, с възможните рискове и усложнения, че е съгласен при необходимост в непредвидено възникнала ситуация ние да действаме според знанията и уменията си, ако трябва, да се търсят консултанти и т.н. Изготвя се също история на заболяването. Тези неща са строго регламентирани не само при нас, но и в цял свят.

Между другото, много малко застрахователи поемат професионални застраховки на пластични хирурзи, защото е масова практика те да бъдат съдени. Независимо от една перфектно изпълнена операция и добър от гледна точка на лекаря резултат, пациентът може да заяви, че не е доволен. Това не се случва често, но има и недоволни. Има и такива, които директно се опитват да изнудват за пари, поради разпространената заблуда, че пластичните хирурзи са много богати хора.

На какво се дължат неуспешните случаи и усложненията в естетичната хирургия? На много причини. При увеличаването на гърдите например, има усложнения, които са свързани с естеството на самата операция, както и с качеството и вида на имплантатите. Има и грешки, които се дължат на неправилна или погрешна техника, но обикновено биха могли да бъдат коригирани. Независимо от това, че силиконът се понася много добре, организмът реагира както към всяко чуждо тяло, с образуване на съединителна тъкан. В някои случаи тя е в по-голямо количество и това води до втвърдяване, изместване на имплантата, деформация на бюста. Това усложнение – капсулна контрактура – е описано в много книги и пациентите са запознати с него. Но дали то ще се прояви или не при определен пациент, не може да се предвиди с точност, въпреки че при съвременните имплантати процентът на капсулна контрактура по принцип е много по-малък. Неочаквано възникнали инфекциии поради срив на защитните сили на организма са причина за други усложнения, както и безотговорното понякога поведение на пациента, който не спазва лекарските предписания. Има и лекарски грешки, разбира се.

За какво се оказват най-неподготвени пациентите? Общо взето те са две категории. Някои си мислят, че отиват на козметик и са изненадани от следоперативните болки или от неудобствата при излизането от упойка. Но обикновено когато им е обяснено и знаят какво ги очаква, те са по-спокойни и операцията минава по-лесно. Други са много наплашени и очакват страшни болки. Но това е много индивидуално, защото прагът на болката при различните хора е различен. Има и психически по-лабилни пациенти, които се страхуват повече, отколкото е необходимо. Това е оправдан страх, всеки се страхува от неизвестното. Ние винаги се стараем да осигурим комфорт на пациента, той да се чувства спокоен. Когато се изписват, пациентите са вече в напълно нормално състояние и могат да се върнат към ежедневния си живот без проблеми.

Ние не лекуваме някакво заболяване, ние лекуваме определен човек с неговите определени проблеми, с неговата деформация или дефект. Понякога прибягваме до консултация с психолог, но това не е ежедневна практика. Аз работя вече 40 години и мога да преценя кой има някакви отклонения и кой – твърде високи изисквания. Смятам, че на хората с повишени естетически изисквания би трябвало да се отказват подобни операции, защото каквото и да се направи, колкото и съвършена да е операцията, те никога няма да бъдат доволни. Има и болестни състояния. Няма пластичен хирург, който да е работил по-дълго време и да не се е сблъсквал с такива пациенти. От друга страна, има пациенти, които нямат нищо общо с това състояние и които са си направили един план за оперативна корекция – например премахване на бричовете, коригиране на корема, гърдите, премахване на бръчките, и постепенно, на етапи този план се осъществява. Това невинаги е свързано с болестни или гранични състояния в психиатрията. Но има и такива случаи, когато лекарят отказва една операция, а пациентът веднага иска друга.

Какви операции си правят мъжете? Мъжете, които си правят естетични операции, са по-малко от жените. Обикновено те идват за корекции на носа, по-рядко за уши, много рядко за подмладяващи операции, за липосукция на корема.

Налага ли се всяка пластична операция след известно време да бъде повторена? Всяка е силно казано. Има операции, при които пациентите трябва да бъдат предупредени, че евентуално може да има и други намеси. При увеличаването на гърдите, например. Доскоро се смяташе, че на 10 години имплантатите трябва да се сменят, но това не е вярно. Ако обаче жената иска промяна в размера, се прави втора операция за подмяна на имплантатите. Има други случаи, при които по други причини имплантатите дават дефект и трябва да се подменят. Такава е световната статистика – определен процент от операциите изискват реоперации. Не става въпрос за рутинно повторение на операцията. Пациентът също трябва да бъде отговорен и да спазва предписанията на лекаря и определен режим, за да се получи желаният ефект.

Вашите съвети към решилите да потърсят услугите на пластичен хирург?Преди всичко трябва да са вътрешно убедени. Ако смятат, че има какво да се коригира, трябва да се консултират със специалист. Въпросът за избор на хирург е много важен. За съжаление много от пациентите, които звънят по телефона, първо питат колко струва, като че ли ще си купуват кило сирене или краставици. А не се интересуват от това, кой ще ги оперира. Този, който се е решил да се подложи на такава намеса, особено в днешния свят на изобилие от информация, която в много случаи е неточна и се тълкува превратно, трябва да посети поне двама, ако не и повече – трима-четирима лекари, за да види кой какво ще му каже, да сравни и да се обърне към този, който му вдъхва най-голямо доверие. 

Българската асоциация по пластично-възстановителна и естетична хирургия е създадена през 2000 г. Тя обединява изтъкнати специалисти по пластична хирургия от цялата страна, като по устав в нея могат да членуват само хирурзи с призната в нашата страна специалност по пластична хирургия. Основната й задача е стремежът към спазването на правилата за добра медицинска практика с оглед защитата на интересите на пациентите. Асоциацията се стреми да информира най-пълно пациентите относно същността, ефекта, усложненията, опасностите и рисковете при различните пластично-възстановителни и естетични операции, както и да им помага при избора на пластичен хирург. Важна задача на асоциацията е координирането на дейността на пластичните хирурзи в България, за осъществяването на което тя работи в тясно сътрудничество с Българското научно дружество по пластична хирургия и изгаряния. Асоциацията изготвя становища по проблемите на специалността, чрез различни форуми допринася за повишаване на квалификацията на своите членове, съдейства при изготвянето и усъвършенстването на програмите за специализация и квалификация на лекарите.

 
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 163 Коментари: 0 Гласове: 1
  Селена Гомез представя Adidas Neo за Пролет/Лято 2014

След като миналата година Селена Гомез дебютира с колекция за Adidas Neo, тази пролет, поп дивата е решила да продължи модното си начинание. Можем да отбележим, че това е още едно сполучливо сътрудничество между моден гигант и знаменитост. В резултат, на което резултатът е налице - колекцията на Adidas Neo за Пролет/Лято 2014.

Колекцията изобилства от пъстроцветни топове и тениски. На фокус сараираните панталони и цветните маратонки, запазен знак на марката. Връхните дрехи са предимно елечета от деним или къси якета до под бюста. Панталоните от деним с крачол тип цигара продължават да са на върха.Флоралните щампи също присъстват в колекцията.

Не можем да не споменем и небрежно разхвърляната коса на Селена, придавайки й невероятен шик. Гримът и ноктите са в тон - вишненочервени и също са подвластни на тенденциите за сезона.

image

image

image

image

image

image

image

image

 
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 970 Коментари: 0 Гласове: 0
  Мода в спалнята: Колекция луксозно светещо бельо


Луксозната италианска марка Cosabella предлага светещо в тъмното бельо.

След само три минути излагане на слънчева светлина тези секси одежди светят в пълна тъмнина със зелена неонова светлина.


image


Колекцията бельо има различни модели сутиени и бикини в три различни цвята - бял, розово-червен и синьо-зелен. Цените започват от 45$ за бикини до 99$за сутиен с повдигащ ефект.

Доброволки, изпробвали комплект от светещото бельо, споделят, че то наистина свети, както е посочено на кутията, а материята не дразни кожата.


image


Дантеленото бельо има фотолуминесцентни пигменти, които са вплетени в тъканта, а не само принтирани. Тези пигменти не се изпират, а бельото е като всеки друг вид бельо от дантела.

Освен с директна слънчева светлина, светещото бельо може да бъде заредено и с флуоресцентна светлина в продължение на 10 до 12 минути. Така сутиенът и бикините ще светят в продължение на един час.


 

 

Категория: Новини
Прочетен: 100 Коментари: 0 Гласове: 0
08.05.2014 15:37 - Пролет-лято 2015
  Модни тенденции Пролет-Лято 2015: Акценти при аксесоарите

Според Trend Council тенденциите при аксесоарите продължават да предлагат повече отколкото сме очаквали и за сезон Пролет-Лято 2015 ще видиммногообразие от принтовете във всички категории аксесоари с фокус върху по-причудливи или наподобяващи детски рисунки щампи, етнически мотиви и текстови съобщения.

Представяме ви някои от темите, които ще бъдат модерни през горещия сезон на 2015, вариращи от Творби от художествен клас до Принт зебра.


image


image


image


image


image


Снимки:
Trend Council - онлайн организацията, предлагаща услуги в областта на прогнозирането на модните тенденции, базирана на фактически анализи на световните лидери в модната индустрия


Категория: Новини
Прочетен: 473 Коментари: 0 Гласове: 0
  Най-влиятелните майки на 2014 г.

Списание Working Mother ("Работеща майка") публикува годишната си класация на 50-те най-влиятелни майки. Бионсе, Виктория Бекъм, Шакира и Ким Кардашиан оглавяват класацията.

"Кристина Агилера, Кери Уошингтън, Сандра Бълок, Бионсе, Шакира и Ким Кардашиан ни вдъхновяват да се стремим да растем и да бъдем по-добри".

image image

image image

image image

В класацията майките са разделени в осем категории: Забавление/Литература, Мода, Бизнес/Финанси, Новини/Реклама, Политика, Индустрия/Търговия, Филантропия и Технологии/Наука. Отличие получават тези, които "притежават талант, бизнес проницателност, новаторски дух и смелостта да оказват влияние върху света по толкова убедителен начин".

Дженифър Оуенс, главният редактор на Working Mother, споделя, че жените в списъка са примери на хора, които успяват да балансират между кариерата и семейството.
"Най-влиятелните майки на 2014" е класация за най-отличените майки, които успяват да имат успешна кариера и полагат всеотдайни грижи са семейството си. Тези майки вдъхновяват жените, които, за да изкарат прехраната си, трябва да се разкъсат между работата и семейството", казва тя.

БГНЕС

Категория: Новини
Прочетен: 81 Коментари: 0 Гласове: 0
08.05.2014 15:24 - Анкета
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 64 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 08.05.2014 15:29
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: natali123
Категория: Новини
Прочетен: 4960
Постинги: 13
Коментари: 0
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Май, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031